Du och jag, Oasis, Globen, Imorgon.



Imorgon 19.30 i Globen.
goooo let it oouuuuut....

Namninsamling för att bajenspelare inte ska utvisas

Sunday Ojuri spelar i Hammarby P93:s förstalag. I helgen publicerade DN en artikel om honom och det faktum att han efter fem år i Sverige riskerar att bli utvisad. Detta har väckt starka reaktioner, inte bara i Hammarbykretsar. Samma dag artikeln publicerades startades en namninsamling för att Sunday ska få stanna.
- Vi har lämnat in en överklagan och inom närmsta tiden kommer Migrationsdomstolen ta upp fallet, berättar hans fostermamma Katarina Bramme.



Foto: Bildbyrån
Sunday Ojuri jublar efter att ha gjort 2-0 i Gothia Cupfinalen i somras. Det blev också slutresultatet i vinsten mot brasilianska Interclubes.

Sunday Ojuri kom till Sverige som 10-åring. Han sändes hit av sina föräldrar i Nigeria och levde sina första år i Stockholm i en annan familj. Där rådde tuffa förhållanden och Sunday fick i stort sett ta hand om sig själv. Tidigt blev fotbollen en stor och viktig del i hans liv. Efter ett par år blev hans hemförhållanden ohållbara, och familjen han bodde hos splittrades. I dag lever han i en fosterfamilj, men Migrationsverket beslutade för cirka ett år sedan att Sunday ska utvisas.
- Vi har med hjälp av vår advokat lämnat in en överklagan, och inom kort kommer Migrationsdomstolen att ta upp fallet, berättar Katarina Bramme.

Namninsamlingen har i skrivande stund över 1500 underskrifter.
- Den 25 januari kommer vi att göra ett första utdrag av namninsamlingen och skicka den till Migrationsverket, sedan kommer vi att fortsätta att skicka listor vartefter, tills beslut är taget, säger Katarina Bramme.

Hur mår Sunday i dag?
- Självklart känner han en mycket stor oro. Han har levt i den här situationen så länge och har visserligen hittat strategier att hantera läget, men nu i dagarna är det här det enda han tänker på. Han vet ju inte var och med vilka han kommer att bo resten av sitt liv. En konsekvens som uppstår av ovissheten är att inte våga knyta allt för djupa relationer med människor. Men fotbollen engagerar honom enormt mycket, han hoppar aldrig över en träning, det är fotbollen som bär honom vidare i livet.

Katarina Bramme påpekar att det inte bara är Sunday som drabbas, utan också hans vänner, fotbollslaget och hans nya familj.
- Jag har en son, Noah som också spelar i Hammarby, i P94. Han ser Sunday som en bror, och det skulle bli en jätteförlust för honom om Sunday försvinner.


Här är länken till namninsamlingen.    Skriv ditt namn också.

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2792

written in the stars.





Stimulerande och positivt kramig och rar kombination. Även vänner som är födda i fisken är bra vänner till dig. Det kan också leda till mycket rara handlingar mellan er två. Kanske till och med ett äktenskap och i så fall håller det. Stjärnorna tror att fisken tycker så mycket om dig att du nästan alltid får fin assistans när du behöver





Inspirerar varandra till framgångar. I kärlek är de starka. Här har du nog en verkligt härlig vän. Skytten tycker om dig och vill dig väl. Får du presenter av en skytt så är det nog givet med stor kärlekstanke. Kanske är det så att du här har din bästa vän att gifta dig med, fast det är nog en fråga för ditt hjärta att få avgöra.



RSS 2.0